Foto: stefanm
Lievance sú "vďačné" jedlo či už na sladko alebo na slano.Ja som si ich pripravil s nádychom ázijskej príchute zo supermarketu."Nie len mäsom je Zobraziť celý popisLievance sú "vďačné" jedlo či už na sladko alebo na slano.Ja som si ich pripravil s nádychom ázijskej príchute zo supermarketu."Nie len mäsom je človek živý"...Hlavne,že sa to dá zapiť pivečkom!!
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu udusíme v troche osolenéj vody do mäkka.V 2dcl mlieka rozmiešame žĺtky,múku a osolíme.Pridáme sneh z bielkov,nadrobno pokrájanú salámu a udusenú zeleninu.V rozohriatom oleji opekáme lievance z obidvoch strán.V hlbšej pánvici si rozpustíme syry,prilejeme trochu mlieka a pridáme olivy,feferónku a thai curry pastu.Chvíľku povaríme a dohustíme kyslou smotanou v ktorej sme rozmiešali lyžicu hladkej múky a soľ.Povaríme a podľa potreby doriedime mliekom.Podávame s dusenými zemiakmi.Hojne zapijame pivečkom!!!
Musím počkat do zítra a k obědu budou zeleninové karbenátky
i zeleninové lívanečky.